Wauw: Dat zegt je slaaphouding over je gezondheid! Kijk eens hoe gezond je slaaphouding voor jou is!

45134
- Advertisement -

Slapen: dat doen we allemaal. We slapen ongeveer 1/3 van onze tijd. Dat is veel! Slaap is dan ook erg belangrijk voor onze gezondheid. Het lichaam herstelt zich tijdens de slaap, scheidt afvalstoffen af ​​en laadt nieuwe energie op. Ook psychologisch herstel je en verwerk je van de dagelijkse indrukken. Slaapstoornissen kunnen daarom ernstige gevolgen hebben. Op de lange termijn beïnvloeden problemen met slapen de processen in je hersenen, je concentratievermogen en je reactievermogen, je emotionele toestand en je lichamelijke gezondheid. Goed slapen is dus heel belangrijk. Maar het is ook belangrijk om te kijken hoe je slaapt. Je slaaphouding kan veel lichamelijke klachten en zowel voor- als nadelen voor je gezondheid veroorzaken.

 

Was ist die beste Schlafposition

Slaaphoudingen kunnen grofweg worden onderverdeeld in drie categorieën: rugslapers, buikslapers en zijslapers. Je slaaphouding kan of goed of juist nadelig zijn voor je gezondheid.

Ben je een rugslaper? Gefeliciteerd: deze slaaphouding is het beste voor je gezondheid en vooral gunstig voor je wervelkolom. Het enige nadeel: snurken komt in deze positie het meeste voor. Ben je een zijslaper? Dan ben je zeker niet de enige. Dit is de meest voorkomende slaaphouding. Als je op je zij slaapt, kun je wel last van je armen of benen krijgen. Je ligt immers altijd maar aan één kant van je lichaam. Als je altijd op je rechterzij slaapt, is dit ook nog eens nadelig voor spijsvertering en maagzuur. Een buikslaper zou zijn slaaphouding eigenlijk moeten veranderen: deze positie is namelijk niet goed voor je gezondheid. Op je buik slapen veroorzaakt nekklachten en spanning in je nekspieren en wervelkolom. Je hoofd is immers de hele nacht naar een kant gedraaid. Omdat je wervelkolom hierdoor ook ‘s nachts gespannen is, kan de slaaphouding tevens rugklachten veroorzaken.

 

- Advertisement -